Nieuws

SpecialsU kunt uw nieuwe, goedkope, op=op producten extra onder de aandacht brengen door ze als special aan te vinken in LogiOfferte. Uw kopers krijgen deze regels onderscheidend in beeld en een greep uit deze specials wordt getoond op www.logiplaza.nl... 

Nu online : 28 Leden

TestImage

Nieuws

2018-02-12 10:33

Fresh Pod in de eerste Nederlandse winkel en lanceert website!

De website www.freshpod.nl staat live en hier kunt u alles lezen over dit vernieuwende, milieuvriendelijke product! Het geeft een nieuwe service aan uw klanten en uw producten een beter image! Naast het feit dat u uw eigen voorraad natuurlijk ook Ethyleen vrij kan houden..


2018-01-23 14:03

Het softwarehuis LogiFlora BV blijft LogiCAB door ontwikkelen vanuit leden!

Zoals in de vakpers te lezen de laatste weken, is de markt van digitaal zakendoen snel aan het uitbreiden. Veel initiatieven zijn te benoemen onder startups en we moeten nog maar afwachten of ze werkelijk van de grond gaan komen, maar het geeft altijd weer nieuwe inzichten! LogiCAB heeft bewezen geen eendagsvlieg te zijn door zich telkens te blijven vernieuwen en breder te denken dan alleen aan bloemen en planten.. Het platform LogiCAB bestaat dit jaar (in Juni) twaalf jaar en al was het systeem eerst alleen bedoeld voor de ‘groene’ sector, is het uiteindelijk zodanig door ontwikkeld dat het in te zetten is voor elke productgroep. Belangrijk onderscheid blijft de opbouw van unieke coderingen voor elke groep en bijbehorende producten. Vaak wordt nog onderschat hoeveel werk hierin gedaan wordt door exporteurs, importeurs en groothandels. Ook hebben veel grootwinkelbedrijven geen productcodes voor planten en bloemen en ook die worden dan meestal opgebouwd door de exporteurs. Door deze manier van werken ontstaan er veel verschillen in benamingen van planten en bloemen, wat voor een webshop natuurlijk dodelijk is en remmend werkt! Op verzoek van enkele van onze leden hebben we de laatste twee jaar hard gewerkt aan het realiseren van één dashboard voor leveranciers/kwekers. Deze module heeft alle nodige functionaliteiten in zich die een kweker/leverancier de basis laat worden voor de verkoop aan exporteurs/handlers, veiling en hun klanten! Het systeem biedt het volledige veilproces, klokvoorverkoop, koppelt aan elk platform, faciliteert verschillende vormen van afrekenen, heeft webshop instellingen voor activiteiten als stickers, hoezen etc. en geeft naast transactieoverzichten een rapportage scherm waarmee elke gewenste zoekopdracht of vergelijking kan worden ingesteld. De APP LogiCAB+ kan ingezet worden als u werkt vanuit verschillende locaties en maakt het mogelijk uw bedrijf digitaal in beeld te brengen! Leveranciers en kopers kunnen een slimme webshop direct op LogiCAB gebruiken en deze doorzetten naar eindklanten die via een inlog kunnen kopen of zelf een webshop gaan gebruiken. De lijn van kweker/leverancier, exporteur en klanten van de klanten is binnen een dag technisch neer te zetten. Het initiatief kan bij de kweker beginnen, maar ook bij de eindklant.. Deze opzet maakt het verkopen en inkopen tot corebusiness en voegt (vak)kennis toe via elke rol. Je weet van en bij wie je koopt en kan veel meer producten verhandelen naar keuze! LogiCAB is een platform wat onafhankelijk is en op elk initiatief aansluit. Onze stelling is dan ook, “Wij zijn geen partij, maar faciliteren uw bedrijf zover en zoals u dat wenst!” We geven op dit moment (bijna) dagelijks demo’s van de laatste toevoegingen, dus meldt u gerust aan op www.logiplaza.nl als koper of leverancier. Stap in en u bent morgen klaar voor de digitale wereld!


2017-12-22 14:09

Tegen Ethyleen behandelen zorgt voor verminderen van weggooi!

Fresh Pod is op allerlei manieren in te zetten om 'Vers' producten langer vers te houden en zo onnodige weggooi te voorkomen. Ethyleen is de boosdoener die uw producten sneller laten verouderen. Met Fresh Pod producten kunt u uw cellen of winkelruimte Ethyleen vrij houden en zo voorkomen dat één rotte appel de anderen ook sneller laat verouderen en daarnaast ook uw andere producten aan Ethyleen blootstelt. Vooral koolsoorten (brassica bijv)laten goed zien dat het product goed werkt. Mooie bijkomstigheid is dat als het product, na +/- 6 maanden, is uitgewerkt, als kunstmest in de tuin gebruikt kan worden. Veel van de alternatieve korrels zijn op Alluminium gegoten en dit is dus chemisch afval en niet afbreekbaar! Voor meer informatie: info@freshpod.nl


2017-12-07 09:17

Big Data voor u en uw klanten!

Big Data is hot! De komende twee jaar verwacht 75% van de bedrijven te investeren in Big Data. Dat is niet vreemd, want de potentie van Big Data is enorm. Big Data is namelijk vooral gericht op het vinden van patronen en verbanden in grote hoeveelheden data. Dit geeft organisaties de mogelijkheid om vooruit te kijken en nauwkeurige voorspellingen te doen. Dat is meteen het grote verschil van deze zogenaamde Data Science met Business Intelligence (BI). BI draait het met name om terugkijken. De traditionele BI-toepassingen geven inzicht in “Deze productie hebben we gedraaid” Of "van welke locatie hebben we wat gedraaid" Terwijl Big Data organisaties in staat stelt om vooraf al inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de opbrengst in welke periode en daar veel gerichter op te plannen. Organisaties zijn hierdoor in staat om hun prestaties en dienstverlening aan de klant sterk te verbeteren en kosten te besparen.Omdat het weer een grote invloed heeft zullen we de module ook hieraan gaan koppelen..Uw Big Data samen met die van anderen?? Het kan!


2017-11-16 15:59

LogiCAB blijft partijen verbinden!

Waar mogelijk zullen we altijd blijven zoeken naar samenwerking. Het CAB artikelbestand groeit vanuit allerlei productgroepen en we zien de snel veranderende wereld steeds meer in onze richting bewegen. Onze leden kunnen gericht navigeren in hoofdgroepen en subgroepen, maar ook ander aanbod opbouwen samen met anderen. Het principe voorraad delen kan je in LogiCAB ook verwoorden als 'kennis delen'! Relaties op het internet daar gaat het om en als die eenmaal gestalte hebben gekregen kunt u met elkaar (vak)kennis en aanbod delen. Dus met uw klanten en die van uw relatie(s). Voordelen? Een fijnmazig transport, gericht aanbod, uniforme codering, het verhaal achter de producten, klantenservice, garantie en een gezamenlijke maar persoonlijke benadering! Denkt u ook dat kwaliteit, relatie, service en een vaste vak-man/vrouw altijd belangrijk zullen blijven? Wij bieden u elke rol op het internet, maar met de insteek om krachten te bundelen en kennis te delen!


2017-10-27 16:37

Uw kwekerij digitaal in beeld? Werken vanuit 1 dashboard?

Werkt u vanaf verschillende locaties? Dan is onze nieuwe App een handige tool op de nieuwe kwekersmodule. Uw medewerkers kunnen uw te veilen producten gelijk ingeven met producten die u wilt aanbieden. Het veilen gaat volledig automatisch en u hoeft uw EAB's alleen nog maar te publiceren en uw lijsten kunnen worden uitgeprint. De App maakt partijen aan in www.logiofferte.nl en deze kunt u gebruiken voor aanbod of om te veilen. Meer weten? Benader ons gerust! info@logiflora.nl


2017-09-25 15:53

Mooij Tulips kiest voor webshop direct op LogiCAB!

Het verkopen doet Mooij Tulips al jaren via LogiCAB. Een selecte groep klanten voor een bijzonder assortiment tulpen is en was de insteek. Nu de nieuwe kassen klaar zijn en er maar liefst 5.500 vierkante meter, om te broeien, bij is gekomen kunnen deze en meerdere klanten nog beter bediend worden. Het telen van onze tulpen vindt plaats in en op 3 verschillende klimaten en plaatsen. De tulpen die gekweekt worden zijn voor onze eigen broeierij. De vroegste tulpen van oktober en november worden gekweekt op het Zuidelijk halfrond, vervolgens Zeeland en daarna Warmenhuizen. Al onze tulpen worden op contract geteeld, naar onze maatstaven! Nieuw is een moderne webshop waarmee we onze klanten gericht en gewenst aanbod kunnen tonen 24 uur per dag! Vraag gerust een login aan op onze webshop. U kunt hiermee ook koppelen aan ons aanbod via VMP.


2017-09-11 14:03

Gerichte offertes via de optie instellingen!

Het lijkt makkelijk één druk op de knop en iedereen heeft zijn offerte, maar is een kleine klant te vergelijken met een grote? Wij geven u de keuze via de optie instellingen op LogiOfferte om uw klanten op maat te bedienen. Zo kunt u een bewerkelijke manier van verpakken in de prijs verrekenen,of een grote en kleine klant onderscheidend aanbieden via de nieuwe optie opslag per fust. En, nadat u dit per klant of klantgroep hebt ingegeven kunt u toch, met één druk op de knop, een grote groep kopers op maat bedienen. Wéér een mooie toevoeging aan LogiOfferte!


2017-08-04 14:37

Factureren zoals de klant het wenst?

Natuurlijk is verkopen via de veiling veilig en vertrouwd, maar als de kosten een probleem vormen zijn er natuurlijk alternatieven. LogiCAB geeft u meerdere keuzes en faciliteert uw wensen. De nieuwste toevoeging op de kwekersmodule geeft u een automatisch proces voor zowel via de veiling afrekenen, maar ook een koppeling naar moderne betalings mogelijkheden. Uw klanten mogen het bepalen toch? De facturatie tool op het vernieuwde LogiOfferte geeft u de mogelijkheid om op de wensen van uw klanten te anticiperen en verkoopt u ook producten die niet langs de veiling af te rekenen zijn bent u daar nu ook klaar voor! Vraag gerust om meer informatie of een demo van het systeem.. daar heeft u geen betaalsysteem voor nodig, want dat is gratis!


2017-07-10 15:39

De oplossing voor uw klanten die liever bellen!

Een veel gehoort argument om niet op allerlei shops in te hoeven loggen is, "Ik bel wel even!" Dat dit voor de leveranciers een aparte administratie en een extra kans op fouten geeft wordt nog vaak op de koop toe genomen. Het nieuwe LogiOfferte geeft, naast de te oogsten App en kwekersmodule, ook hier de oplossing voor. U kunt uw offertes oproepen en direct, tijdens het telefoontje, de gewenste aantallen afboeken voor uw telefonische klant. Natuurlijk kunt u de EKT meteen versturen en uw voorraad op elk platform aanwezig wordt direct bijgewerkt! Uw verkopen worden apart getoond en zo geeft dit u een kloppend overzicht, naast een realtime voorraad! Vraag gerust om meer informatie via info@logiflora.nl


2017-06-27 15:17

Deze week live, dé complete tool voor leveranciers/kwekers!

We hebben u al regelmatig informatie toegestuurd over het nieuwe LogiOfferte. Alle actieve kwekers op LogiCAB hebben een demo gehad en seizoen-kwekers kunnen een uitnodiging verwachten. Veel input komt van gerenomeerde bedrijven en onze dank gaat dan ook uit naar deze leden! Ik kan mij voorstellen dat u niet meteen wilt overstappen van uw vertrouwde omgeving naar heel wat nieuws. Maar laat het ons weten en we kunnen u een demo account bieden voor zowel de APP te oogsten als voor de kwekersmodule. Gesproken over de APP, hier zien we een grote toekomst voor, zowel voor CAB-kopers als voor leveranciers. Ook kopers kunnen straks zelf bepalen wat ze in hun offerte willen als ze bij een CAB-kweker op bezoek zijn. Immers via de APP vult u vanaf een willekeurige locatie uw gewenste partijen in! Benader ons gerust voor meer informatie via info@logiflora.nl


2017-04-14 15:44

Productie en aanbod met één druk op de knop bij uw klanten!

Na ruim een jaar ontwikkelen en inventariseren staat de eerste versie live bij één van onze trouwe klanten! Vanaf het oogstproces bent u in regie betreffende veilen,klokvoorverkoop,koppelen en platforms vullen en, ook niet onbelangrijk een sluitende voorraad. Het begint met een app op uw tablet of telefoon direct bij het oogsten. Of u nu buiten op het veld staat of werkt met verschillende locaties, met één druk op de knop meldt u uw voorraad beschikbaar voor uw lijsten programma of deelt u af voor het aanbod aan uw klanten! En dit is nog maar het begin.. Met deze manier van werken kunnen we, per servicecode binnen uw bedrijf, precies bijhouden waar en hoe uw product het beste groeit, uw veil- en verkoop gedeelte vergelijken en ga zo maar door! Het heeft dus even geduurt, maar die ene echte plek waarvan u aanbiedt is nu een feit. Geen extra handwerk als invullen op shops of artikelcodes per klant. Één commerciële taal die uw klanten zo kunnen doorzetten naar de eindklant! Interesse? Benader ons via info@logiflora.nl en we bezoeken u z.s.m.! NB Deze nieuwe functionaliteit is natuurlijk ook inzetbaar in andere productgroepen dan Planten en Bloemen!


2017-03-31 16:56

Onze nestor gaat ons verlaten!

Onze trouwe medewerker Bart Boxsem gaat genieten van zijn oude dag! Zeventien(!) jaar trouwe dienst bij LogiFlora BV en altijd en overal beschikbaar voor onze klanten.. We zouden er een boek over kunnen schrijven. Bart was erbij toen we een klant binnen één nacht live moesten zetten en ook als we weekenden door moesten werken om de afgesproken deadline te halen. Wij wensen Bart nog vele gezonde en plezierige jaren en van je laatste opmerking "Jullie kunnen mij altijd bellen!" zullen we zeker gebruik maken! Zijn jongere collega Ayoub neemt gedeeltelijk de taken van Bart over


2017-03-17 16:38

Hoe komt het VMP aanbod bij u binnen?

Ik sprak laatst een klant en die was erg enthousiast over zijn mogelijkheden in het logistieke systeem om te kunnen filteren! Ik kan de aanbieders filteren op wel of niet interessant en de regels die ik doorgelaten heb weer een keer.. Nu heb ik alleen nog problemen met de S-coderingen die ook nog wel eens anders gebruikt worden door leveranciers! Ik vroeg hem natuurlijk wat dit naast een shop zoal gekost had.. "Hmm daar zullen we het maar niet over hebben!"was het antwoord.En heb je nu een eigen bestand waar je bijvoorbeeld aanverwante producten of arrangementen aan koppeld? "Ja dat doe ik nog steeds met alles!" En hoeveel tijd besteed je daar dan aan? Äch enkele uren per dag..Komt vooral omdat ons eigen bestand erg vervuild is door de jaren heen!" (Te) Vaak hoor ik dit en ook de eindklanten krijgen hier steeds meer problemen mee.. Een workaround noemen wij dit binnen LF! Bovenstaande gebeurt dagelijks bij vele klanten en het wordt steeds complexer om te beheren!Eigenlijk zegt dit voorbeeld hetzelfde als, veel aanbod zien we niet, of gebruiken we niet, dus we missen soms leuke nieuwe dingen omdat we leveranciers op naam uitsluiten! Herkenbaar? Neem eens contact met ons op of bezoek onze website www.logiflora.nl voor meer informatie. Weet u het bedrag voor aankoop van onze webshop is nul bij een abonnement of een tiende van een ontwikkeltraject! Natuurlijk koppelen wij uw shop direct aan uw logistieke systeem! En... het aanbod komt binnen in één taal! En... binnen een week staat uw eigen shop, in uw lay-out, tot uw beschikking!


2017-02-16 16:12

Klanten op webshops van leveranciers divers!

De webshops van leveranciers zijn interessant voor allerlei type klanten! Gericht aanbod en de bron in beeld vanaf de start zijn hier de meest genoemde reden voor. Aanbod moet realtime, prijsgericht en in de juiste soorten en fusten aangeboden worden stellen de kopers op deze shop. Omdat de webshop zowel VMP als EDI koppelingen biedt, stickers kan verzorgen en uw tansport kan koppelen geeft dit proces vele malen minder kans op fouten. Zo is ook een betaalsysteem mogelijk onder uw condities. En, ook niet onbelangrijk, geen hoge investeringen! Of u nu leverancier, koper of transporteur bent van welke productgroep dan ook, vraag ons gerust om meer informatie.


2017-01-31 11:25

249 nieuwe kopers actief in 2016!

Zien we op andere platforms het probleem ontstaan om de bron inzichtelijk te houden, op LogiCAB begint elke transactie bij de bron.Veel regels via vmp direct van aanbieders/kwekers worden alleen maar als informatie gezien en komen niet meer bij de eindklanten. Dit komt omdat de directe VMP koppelingen zo'n succes zijn dat er bij sommige kopers meer dan 15.000 regels per dag binnen komen en dit voor de eindklanten simpelweg niet meer te overzien is. Klanten gaan dus zelf op zoek naar de bron en dan vooral om een eigen keuze in leveranciers te maken met eigen afspraken over producten, soorten, kwaliteit en prijsniveau. Dit aanbod wordt steeds meer in een webshop van één van de leveranciers verzameld. Vaak zijn dit leveranciers die dicht bij elkaar opereren/wonen. Dit kan grote voordelen in transport geven. Deze selectie in leveranciers en dus gericht aanbod gaat steeds vaker verder dan alleen bloemen en planten. Ook aanverwante producten worden toegevoegd en door de CAB omschrijvingen en één en dezelfde manier van aanbieden blijft de bron in beeld door het hele proces. Het weten van wie je wat koopt en gericht aanbod in de juiste productomschrijving, op het gewenste prijsniveau dat gaat het worden. Benader ons gerust op info@logiflora.nl voor meer informatie. NB Deze klanten zijn klanten van klanten en dus niet zichtbaar op LogiPlaza omdat het klanten zijn van shophouders!


2016-11-11 11:01

Bart Baardse start met webshop!

Bart Baardse is actief in de import van decoratief groen. Om de klanten nog beter van dienst te zijn biedt Bart Baardse vanaf half november een webshop en vmp koppelingen als extra mogelijkheid aan zijn klanten. Naast een eigen shop wordt het LogiCAB platform ook ingezet voor directe verkoop vanaf de bron. Benader dit bedrijf gerust met een handshake op www.logiplaza.nl of stuur een e-mail voor een login op de Bart Baardse shop! Wij wensen dit bedrijf natuurlijk veel succes!


2016-11-01 15:51

Honger en dorst ook verleden tijd op het platform LogiCAB!

Een bijzonder lid op LogiCAB heeft zich aangemeld. Rudus wil via het platform u als koper bedienen met allerlei horeca producten waar u geen kopzorgen over wil. Een schat aan ervaring binnen de veiling en uw inkoop kan daar zeker van profiteren. Begin volgend jaar zal dit initiatief van start gaan en we zullen u z.s.m. verder informeren. Wij van LF zijn natuurlijk erg blij met deze ondertekening!


2016-10-21 14:05

Eindklanten meer en meer in beeld via de shops op LogiCAB!

De moderne exporteur werkt al met Koa klanten en nu ook meer en meer met gericht aanbod per klant vanuit de leverancier. Natuurlijk blijft kennis en het juiste aanbod per klant van belang, maar veel (eind) klanten hebben ook specifieke wensen en vragen meer productgroepen dan alleen planten bloemen. LogiCAB maakt deze communicatie eenvoudig door de CABcodes en daarbij biedt het systeem de mogelijkheid om allerlei rollen, bijvoorbeeld transport, te koppelen. Het rechtstreeks afrekenen komt hiermee in beeld zonder allerlei toegevoegde kosten! In veel productielanden of grotere markten zoals bijvoorbeeld de USA is dit al gemeengoed en ook is de verkoop van eigen productie in andere landen 'normaal'.. Onomkeerbaar? Voor producenten is het lucratief om tussenschakels te omzeilen. Dan hoeven ze marges niet meer te delen. Bovendien biedt het voordelen om direct contact te hebben met eindklanten. Wel ontstaan er kanaalconflicten, aangezien de producent plotseling concurreert met bestaande klanten. Ook zien producenten op tegen de logistieke afhandeling van de vele kleine orders die niet goed samengaan met de huidige dikke stromen. En wat doe je als producent met de prijsstelling wanneer anderen onder jouw adviesprijs duiken? Toch is deze ontwikkeling onomkeerbaar. Bundelen van kennis en mogelijkheden: Naar onze mening kan de veiling een belangrijke rol blijven vervullen in faciliteren en het betalingsverkeer. De huidige exporteur kan de ogen en oren van haar klanten blijven door meer te gaan doen met dezelfde mensen en via langere openings-tijden. LogiCAB is er klaar voor wat betreft de software. Weet u al welke kosten u kwijt wil? Probeer ons gerust uit en biedt uw klanten deze kant en klare software samen met uw plannen. Meer info? benader ons gerust via info@logiflora.nl


2016-09-02 15:43

FG Flowers gaat Tulpenseizoen in met nieuwe webshop!

FG Flowers gaf aan dat het tulpenseizoen kort maar heftig kan zijn en dat er dagelijks veel orders verwerkt moeten worden. Om dit meer structuur en minder kans op fouten te geven heeft FG Flowers voor een shop op LogiCAB gekozen! U kunt dit bedrijf vinden op www.logiplaza.nl onder de pagina handshakes en benader het gerust voor een login. Mooie mixen zonder handwerk uw systeem in, via EDI, VMP of CSV, dat is het doel!


2016-07-05 12:29

Gloriosa Brouwer van start met webshop!

Gloriosa kwekerij Brouwer bestaat al meer dan 40 jaar. Brouwer senior is begonnen in begin jaren 60 onder platglas. Rond 1970 is hij begonnen, bij wijze als proef, met de teelt van Gloriosa. Dit is in de volgende 15 jaar uitgebreid tot die kwekerij vol stond. In 1986 hebben we er een kwekerij bijgebouwd waar voornamelijk potplanten geteeld werden. Vanaf 2003 hebben wij besloten ons nog verder te gaan toeleggen, op de specialisatie van de Gloriosa teelt hierdoor willen we nog meer, en nog beter op de wensen van de klant kunnen inspringen, om ons product kwalitatief op een nog hoger niveau te brengen. Kortom, Vraag een login aan op deze shop via info@gloriosa-brouwer.nl en ontvang rechtstreeks aanbod via VMP of via een login op de shop van dit mooie product!!


2016-06-17 16:06

Vase The World biedt u de laatste trends in exclusieve potterie!

Vase The World beschikt met de shop direct op het platform LogiCAB over de diverse communicatie mogelijkheden die standaard gebruikt worden in de markt van bloemen en planten. Of u nu via een EKT (Elektronische Klok Transactie) of VMP (Virtuele Marktplaats berichten) wilt koppelen met dit aanbod, het kan door een login aan te vragen voor deze shop en uw wensen daarbij kenbaar te maken. Het aanbod en orders behoeft dus geen handmatige inbreng meer en natuurlijk krijgt u de juiste omschrijving met kenmerken binnen. Geen risico met voorraden, maar wel een groot, gericht en actueel aanbod naar keuze!


2016-04-21 15:04

Inbrengen van inkoopregels verleden tijd!

Structuur in uw in- en verkoop is via LogiCAB geregeld. Geen handmatige invoer meer van orders in aanverwante producten en geen fouten meer in fusten of aantallen. Het zijn zomaar een paar redenen om LogiCAB in te zetten bij uw inkoop. Producten als droogbloemen of boeketten en bijvoorbeeld geverfde producten kunnen zo doorgezet worden naar de eindklanten in een juiste omschrijving. Maar ook gericht aanbod in soorten, kwaliteiten en snel vergelijk is in LogiCAB 'normaal' Een toevoeging als GTIN als internationale code werkt toch ook alleen maar als er geen vervuiling in de opbouw van dezelfde producten zit? Meer weten? Benader ons gerust met uw vragen!


2015-02-16 10:33

Onafhankelijkheid steeds belangrijker!

Natuurlijk is aanbieden, inkopen en verkopen een lijn die iedereen kan realiseren op het internet. Maar een één op één relatie wordt al moeilijker en als diegene die u het systeem biedt ook nog eens zelf betrokken is bij één van bovenstaande rollen, wordt het onmogelijk om tot aan de eindklant te faciliteren. De kracht van een platform wordt steeds belangrijker (samen sterk) maar dan wel op een onafhankelijke manier zonder pottenkijkers met belangen in dezelfde business. Bij ons kunt u uw relaties kwijt op het systeem. Wij verkopen alleen software!